Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για το Cloud Computing

Η αλήθεια είναι πως το cloud computing έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα όλων, καθώς υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές του στο διαδίκτυο. Θα ακούσετε να το χρησιμοποιούν εταιρείες αλλά και ιδιώτες, να το προσφέρουν υπηρεσίες τηλεφωνίας και επικοινωνίας και να το διαφημίζουν παντού. Εάν αναρωτιέστε τι είναι το cloud computing ή αλλιώς το υπολογιστικό νέφος ή η νεφοϋπολογιστική, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο και να λύσετε κάθε σας απορία.

Τι Είναι το Cloud Computingcloud-computing-626252_960_720

Το cloud computing είναι η αποθήκευση και η προσβασιμότητα δεδομένων με τη χρήση του διαδικτύου. Δηλαδή, αντί να χρησιμοποιήσετε τον σκληρό δίσκο της συσκευής σας για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο, το αποθηκεύετε στο cloud, στο διαδίκτυο. Εάν θέλετε να το μοιραστείτε με κάποιον, του δίνετε τον απαραίτητο σύνδεσμο για να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτό διαδικτυακά. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να ξοδεύετε χρόνο και χρήμα στέλνοντας μεγάλα αρχεία μέσα από προσωπικά emails, χρησιμοποιώντας συμπίεση και άλλες μεθόδους αποστολής αρχείων. Τα πάντα γίνονται πιο εύκολα με αυτό το χαριτωμένο σύννεφο, που αντανακλά με λίγα λόγια την ύπαρξη του διαδικτύου.

Τι Προσφέρει το Cloud Computing

Το cloud computing προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μεθόδους αποθήκευσης και πρόσβασης δεδομένων. Πρώτα απ’ όλα, εξασφαλίζει εξαιρετική ευκολία στους χρήστες. Μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την αποθήκευση και την αποστολή των δεδομένων, ολοκληρώνοντας κάθε λειτουργία άμεσα.

Επιπλέον, με το cloud computing μειώνεται δραστικά το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων αλλά και των ιδιωτικών δικτύων. Πλέον η ανάγκη αποθήκευσης των δεδομένων σε σκληρό δίσκο δεν υφίσταται. Συνεπώς, δεν απαιτείται η αγορά πολλαπλών συσκευών εξωτερικής αποθήκευσης κτλ.

Τέλος, είναι τεράστια η ευκολία που παρέχει το cloud. Όπου κι αν βρίσκεστε, έχετε άμεση πρόσβαση στα αρχεία σας. Ακόμη κι αν είστε κάπου μακριά από το γραφείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κινητή σας συσκευή και να δείτε ένα συγκεκριμένο έγγραφο ή να αποστείλετε κάτι επείγον. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός!

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *