Πώς να Αυξήσετε το Επίπεδο Ασφαλείας στο WordPress Blog Σας

Το WordPress σας παρέχει μια εξαιρετική δυνατότητα, ώστε να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα και πλήρως λειτουργικά ιστολόγια. Τα γνωστά σε όλους μας blogs προσελκύουν καθημερινά σημαντικό ποσοστό των επισκεπτών του διαδικτύου κι επομένως αποτελούν στόχο κάθε κακόβουλου λογισμικού ή φιλόδοξου χάκερ. Για να αποφύγετε δυσάρεστα γεγονότα και να προλάβετε την παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων, υπάρχουν αρκετές συμβουλές που καλείστε να ακολουθήσετε. Εάν είστε μεθοδικοί και υιοθετήσετε τις παρακάτω πρακτικές ασφαλούς δημιουργίας ιστολογίων στην πλατφόρμα WordPress, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε και κανέναν!

Βήματα Ενίσχυσης Ασφαλείας στο WordPress Blog

  • Υιοθετήστε ταυτοποίηση δύο ή πολλαπλών παραγόντων: Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγετε την ανεπιθύμητη επίσκεψη ατόμων που δε γνωρίζετε και προλαμβάνετε ρήγματα ασφαλείας.wordpress-581849_960_720
  • Χρησιμοποιήστε το email σας αντί για ένα απλό όνομα κατά την είσοδό σας στο ιστολόγιο: Είναι πολύ πιο ισχυρό από κάθε όνομα κι επομένως αποτελεί ένα ακόμη μέσο προστασίας.
  • Προσαρμόστε τον κωδικό πρόσβασής σας ανάλογα: Υιοθετήστε μια πιο αυστηρή επιλογή κωδικού πρόσβασης, επιλέγοντας ένα μακροσκελές και αρκετά δύσκολο κωδικό. Συνδυάστε γράμματα, σύμβολα και αριθμούς για βέλτιστο αποτέλεσμα.
  • Εφαρμόστε κρυπτογράφηση μέσω SSL για να βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον της πλατφόρμας είναι απολύτως ασφαλές: Μέσα από μεθόδους σύγχρονης κρυπτογράφησης, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της προστασίας του ιστολογίου.
  • Επιλέξτε τους συνεργάτες σας με σύνεση: Όλοι όσοι αποκτούν πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του blog σας αυτομάτως μετατρέπονται σε εν δυνάμει εχθρούς. Ακόμη και η μικρότερη απροσεξία (ηθελημένη ή μη) μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον της σελίδας σας.
  • Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας: Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, οφείλετε να είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε. Με τα αντίγραφα ασφαλείας, η τύχη του ιστολογίου σας διαγράφεται ευοίωνη.
  • Χρησιμοποιείτε τις ενημερωμένες εκδοχές λογισμικού: Όταν υπάρξει ειδοποίηση για ενημέρωση του προτύπου στην πλατφόρμα WordPress, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε και να την αποδεχτείτε. Ως αποτέλεσμα, οποιοδήποτε πρόβλημα έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κι έχει γίνει γνωστό στους ειδικούς αυτόματα επιλύεται.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *