Νεανική Επιχειρηματικότητα: Δημιουργία και Ανάπτυξη Ιστοσελίδων

Η νεανική επιχειρηματικότητα χρειάζεται κίνητρα και ενίσχυση, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, οφείλει το κράτος να προσφέρει απλόχερα τους πόρους που θα χρησιμοποιηθούν από τους φιλόδοξους επαγγελματίες για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πέρα όμως από την κρατική μέριμνα, υπάρχουν ιδιωτικές πρωτοβουλίες που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες των νέων να βγουν από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής κρίσης.
Ανάμεσα σε αυτές τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, υπάρχει και ο πέμπτος Κύκλος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας. Η Eurobank και η Corallia έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια σημαντική προσπάθεια στο χώρο των επενδύσεων. Ήδη λειτουργεί με επιτυχία το πρόγραμμα EGG, το οποίο προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις Enter, Grow και Go. Όπως websiteκατανοεί ο καθένας, αποτελεί μία προσπάθεια που καλύπτει την επιχειρηματικότητα των νέων σε κάθε στάδιο. Δεν αφορά, δηλαδή, μόνο την έναρξη της επιχείρησης.
Η δημιουργία και η ανάπτυξη ιστοσελίδων περιέχονται στους τομείς που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα αυτό. Επομένως, όποιος επιθυμεί να κάνει αίτηση για την συγκεκριμένη χρηματοδότηση, δεν έχει παρά να προσπαθήσει. Μία προϋπόθεση που υπάρχει, ωστόσο, έχει να κάνει με την σύσταση της εταιρείας. Θα πρέπει λοιπόν, είτε να πρόκειται για επιχείρηση που συστήνεται τώρα ή για μια επιχείρηση που έχει συσταθεί τους τελευταίους 24 μήνες το πολύ.
Φυσικά και χρειάζεται ένα επιχειρηματικό σχέδιο, έτσι ώστε ο εν δυνάμει επιχειρηματίας να γνωστοποιήσει τη φύση της εργασίας, το προϊόν ή την υπηρεσία που προτίθεται να προσφέρει και πολλές ακόμη λεπτομέρειες. Μέσα από αυτό το σχέδιο, οι χορηγοί συνειδητοποιούν αν η επιχειρηματική ιδέα είναι πράγματι συμφέρουσα και αν αξίζει να χρηματοδοτηθεί.
Πάρα πολλοί νέοι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Κάποιοι έχουν ήδη επιδοτηθεί, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης. Αξίζει να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες υποστηρίζουν τα όνειρα των νέων. Αυτή είναι η καλύτερη λύση ενάντια στην ανεργία και τα προβλήματα της απασχόλησης κάθε χώρας.